Tatum

 

 

BLUNT!! Micro BLUNT, Middle Parted,

Bang Piecey, Micro Piecey

 

Er zijn twee vrouwen waar ik kippenvel van krijg: Blondie en Coco Rocha. Voor de jongeren onder ons: Blondie is een punkband uit New York met de blonde, stoere en sexy Debbie Harry als lead zangeres. Ze bestaan nog steeds, maar vooral in de ‘70 en ’80 jaren was Blondie je-van-het. Blondie liet mijn meisjeshartje sneller kloppen, zeker als het om haar verwilderde blonde bob en make up gaat. Zij was haar tijd ver vooruit.

 

Voor degene die wat minder up to date zijn met de hedendaagse fashionshows: Coca Rocha is een top model dat behoort tot het kleine groepje catwalk lopers met kort haar. In de meest recente shows heeft Coco een prachtige STRAKKE bob met een MICRO korte pony…aggghhh zo gaaf!

 

Alle bewegende beelden, plaatjes en alles wat ik over deze twee vrouwen kon vinden, heb ik in mijn hoofd gehusseld.

Ik had me zelfs bedacht hoe ik het ging knippen…het werden allemaal kleine staartjes, die ik gewoon eraf tjop!! Dit om het meer bot en edgy te maken.

 

 

 

Voor het haar zijn BLUNT!! Micro BLUNT, Middle Parted, Bang Piecey, Micro Piecey de termen waar we niet meer omheen kunnen. En, laat dat nu precies mijn ‘breinhussel’ tussen Blondie en Coco zijn!

 

 

Missie geslaagd

Dan begint het pas echt te ratelen: Hoe ga ik deze beelden vertalen in een fotoshoot voor Switch Kappers? Allerlei ideeën ploppen op…want ik heb zelf een dochter van 16 die met haar vriendinnen, in mijn ogen, er allemaal hetzelfde uitzien. (Noa heeft nog geluk met haar krullen…is tenminste iets anders). Is er dan misschien eentje die het aandurft om haar lange lokken in te ruilen tegen BLUNT met Piecey? En dan het liefst in een mooie, bruine, koele kleur.

 

Dat is gelukt! Tatum Botos (bijna 16) vond het wel COOOL. En ik ook. Echt knap dat je dat als puber aandurft. Ze moest vertrouwen op mij en op foto’s van mijn inspiratiebeelden, die trouwens ook terug te zien zijn op de iPad in de zaak. Natuurlijk werkte mijn enthousiasme en dat van het team opbeurend. Vooral de input van Cheryll van Weert (fotograaf), Monique van Wijnbergen (Royal Effem), mijn twee collega’s Luuk en Loes (die een mode column hebben geschreven in ons eigen tijdschrift) en Hugo van Roosmalen (filmer, ook 16 jaar!)

 

Ik krijg altijd een enorme energiestoot als dat wat ik in mijn hoofd heb, werkelijkheid wordt.!!! Tatum heeft twee nachten bij mij geslapen, omdat de shoot in mijn huis was. Dan kon het bij Switch ‘business as usual’ blijven, en bleef het resultaat nog een beetje geheim. We wilden graag veel foto’s schieten van de eerste dag met de vertrouwde look met lang en blond haar en dan de volgende dag een FRESH BLUNT BROWN BOB!

Tatum ontpopte zich als een waar Topmodel!! We hebben laten zien dat je natuurlijk ook prachtig kan zijn met lang haar, en meer speciaal en authentiek met het bruine korte haar anno NU!!!

 

Ik hoop dat ik meer jonge vrouwen kan inspireren om te durven zichzelf te laten zien in plaats van opgaan in de massa.

En dat ik vrouwen van allerlei leeftijden kan aanzetten tot veranderen!!! Het is fijn als je af en toe wat andere kanten toont!! Het is goed voor je zelfbeeld en een het geeft een WAUW factor!

Er is zoveel mogelijk!

 

 

love Ingrid